mojmag.com

PLAN B

Datum izdanja 15.9.2011. - broj 46 (rujan 2011.)   Podijeli / šalji / spremi
Praćenje časopisa

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli pratiti ovaj časopis!Imate pitanje?

Ako imate pitanja u vezi ovog časopisa, pošaljite nam upit i mi ćemo se pobrinuti da od izdavača dobijete odgovor.


Podaci o časopisu

Dodatni podaci o časopisu Sljedeće izdanje: 15.11.2011.
Izlazi: jednom mjesečno
Cijena: 28,00 kn

O izdanju:

16
Priča se o... IFA sajmu u Berlinu 
Posjetili smo 51. sajam IFA, početkom rujna u Berlinu. Sajam je, prema mnogim stručnjacima, postao važniji od CeBIT-a, slijedom seljenja interneta iz računala u ostale uređaje. Na ogromnom izložbenom prostoru predstavile su se brojne tvrtke. Što smo vidjeli, koji su novi uređaji predstavljeni i što nas uskoro očekuje na tehnološkom planu... 
26
Kolaži o laži – Ognjen Sviličić
Nastavljamo sa sustavnom dekonstrukcijom laži u svim poljima javne djelatnosti. Na red je došla ona redateljska, pa u ovome broju Kolaža o laži Ree Rajčić o filmskim lažima piše svima poznati Ognjen Sviličić. Pojasnio je zašto volimo da nas lažu u filmovima te koliko umjetnik može biti dobar u svome poslu – ako je loš lažac.
46
Weekend Media Festival 
Ususret novom izdanju Weekend Media Festivala razgovarali smo s Nadom Zgrabljić Rotar, predsjednicom Programskog vijeća HRT-a. Donosimo vam, dakako, pregled najzanimljivijih događanja, panela i predavanja na ovogodišnjem okupljanju medijskih djelatnika u Rovinju.
50
Poynter
Institut Poynter nalazi se u St. Petersburgu, ali ne onom u Rusiji – već u Floridi. Tamo se zaputila Ivana Biondić i napravila priču te pokoji intervju s ljudima koji zalaze u takozvani hram novinarstva, jednu od najprestižnijih medijskih ustanova na svijetu.
54
iPad izdavaštvo 
Radeći prvi iPad-only magazin u Hrvatskoj, Pokret O, naučili smo zaista mnogo toga. Kako bismo pomogli drugima koji će kročiti istim putem, donosimo vrijedne savjete i upute. Na što trebate paziti, oko čega trebate razbijati glavu te što možete raditi potpuno opušteno. Dobro, oko svega se treba potruditi, ali raditi ovakav projekt je prije svega – zabavno.
58
Tehnologija auto utrka 
Ako vi karakteristike svog automobila uzimate zdravo za gotovo, vjerujte, tisuće inženjera kroz protekla desetljeća nisu. Najvažniji dijelovi automobila nisu se razvijali na modelima cestovnih automobila, već je velik dio tehnologije preuzet od pionira ovoga biznisa – proizvođača trkaćih automobila.
74
Zlatan Vehabović
Kreativni laboratorij ovaj je mjesec ugostio vjerojatno najperspektivnijeg domaćeg slikara, Zlatana Vehabovića. Posjetili smo ga uoči njegove nove izložbe i popričali o njegovim novim radovima, razmišljanjima, iskustvima i pripremama za odlazak u Ameriku.
92
Davor Štambuk 
U velikom intervjuu razgovarali smo s Davorom Štambukom, našim 'francuskim' karikaturistom i, priznajemo, ovo nam je bio jedan od ugodnijih intervjua koji smo ikad odradili. Uz fino vinu u njegovoj omiljenoj 'štaciji', Tri volta u Splitu, Davor nam je ispričao puno više nego što smo uspjeli zapisati. Ali ne brinite, nismo izbacili njegove šale o Bračanima.
Sadržaj 
3 Čemu sve – Uvodnik
7 24/7
16 Priča se o... IFA sajam u Berlinu
18 Rispekt – Ivana Kolar 
20 PlanB @ tportal 
22 Znanost – Laži mi
24 SF – NASA&SF
26 Kolaži o laži
28 Etno Film 
30 Kliknite, i mi smo 
32 Knjige o Appleu 
34 TV Teo
36 Vintage – Kad reklama bijaše na papiru
42 Planner
62 YU industrija u 20 prikaza 
Stalne rubrike
66 Internetski marketing – Što su mreže bez sadržaja
68 Društveno mrežni sektor – Aplikacije koje biznis znače 
70 Bookmark – Nikola Vrdoljak
72 2.0 – Longboard
Glazba
78 Peach Pit
80 Korejski pop 
Film/TV
82 Submarine
84 Modernizacija televizije
Knjiga/Strip
88 Vlado Šagadin
90 Grass
Intervju
92 Davor Štambuk
Kolumna
Tiha revolucija

 
Web: www.planb.com.hr


Komentari

Komentari i ocjene
Prosječna ocjena: -

Trenutno nema komentara.

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli ocjenjivati i komentirati izdanja časopisa!