mojmag.com

INZG

Datum izdanja 1.5.2011. - broj 20 (svibanj 2011.)   Podijeli / šalji / spremi
Praćenje časopisa

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli pratiti ovaj časopis!Imate pitanje?

Ako imate pitanja u vezi ovog časopisa, pošaljite nam upit i mi ćemo se pobrinuti da od izdavača dobijete odgovor.


Podaci o časopisu

Dodatni podaci o časopisu Sljedeće izdanje: 1.11.2011.
Izlazi: jednom mjesečno
Cijena: 0,00 kn

O izdanju:

SADRŽAJ
 
10 UVODNIK - Radno ili neradno u bolja vremena?
12 EDITORIJAL - Da nam živi, živi (ne)rad!
20 INZG PATROLA - Radio Gornji grad
24 DEŽURNO UHO - Share - Urbano klupsko lice Beograda
30 KAMERA OD TURA - Revija amaterskog filma iz prve ruke
36 KNJIŽEVNI (ARHE)TIP - Dalmacija u očima stranaca
42 MODNI MASLAČAK - Amour Bells
44 ZDRAVLJE - Oslobodite se stresa u par minuta
49 KALENDAR - Uz sunce naprijed!
 
UVODNIK
Radno ili neradno u bolja vremena?
Turbulentna su vremena, vrlo turbulentna. Generali su platili (to jest još će cijeli niz godina plaćati) danak prijestupima nekadašnjih i inertnosti sadašnjih domaćih političkih elita, kao i hladnoći i nezainteresiranosti „Međunarodne zajednice“, utjelovljene, između ostalog, u personi Haškog tribunala. Žalostan je zaključak da one koji drže uzde moći u principu uopće ne zanima jesu li Gotovina i Markač zaista ratni zločinci – bilo je nužno osuditi Tuđmana i Šuška te dovesti sve nas tu balkanske divljake u red. Sramotno, no svijet je odavna otišao u jednom  drugom, konzumerističkom smjeru – nitko više nema vremena za romantične oblike domoljublja i povijesne istine. Posebice ako se radi o malim narodima. Pet branitelja štrajka glađu, što je u doslovnom smislu riječi tragično, a ima i entuzijasta poput Keruma koji se, eto, svađa s ljudima na binama i poslije ih časti epitetima “urbanih Jugoslovena”, što se nalazi s one strane razumljivog. Vremena ne samo da su turbulentna, vremena su konfuzna.  Dakle, preostaje nam samo da guramo naprijed – preostaje nam rad. Međutim, nije li paradoks da Praznik rada, koji se u nas još uvijek ikonografski povezuje sa Socijalizmom, nekako služi kao izlika – ili kao još jedan dan – da se ništa ne bi radilo? Ne, ne zagovaram nikakav divlji kapitalizam, isključivo postavljam pitanje. A još ćemo ih u ovom broju postaviti, uz napomenu da nas, ipak, čekaju bolji dani. Nema nam druge.
 
Gdje kupiti: INZG besplatni zagrebački mini magazin će se distribuirati u nakladi od 70 000 primjeraka na cca. 300 stalnih lokacija u gradu (kulturne ustanove, fakulteti, studentski centri, benzinske postaje, kafići, klubovi...) kao i na velikom broju događanja koje INZG organizira ili pokriva kao medijski sponzor.
Web: www.inzg.net

O časopisu:

Mediji, posebice oni tiskani, moraju na neki način odražavati i savjest društva, što će reći da moraju imati i obrazovnu funkciju. Svjesni te činjenice, B2C medijima trudimo se plasirati pozitivne i poticajne informacije korisnog sadržaja kako bismo čitatelje potakli da aktivnije sudjeluju u kulturnom i intelektualnom životu sredina u kojima žive, te kako bismo osvjestili njihovu važnost kao pojedinaca u zajednici.
Drugim riječima, izdavanjem B2C multimedijskih sadržaja kulturno-obrazovno-zabavnog karaktera stvaramo pretpostavke za obogaćenje kulturnog života i kulture uopće, a kultura nije samo ono što se odvija u kazalištu ili inim ustanovama, već i informiranost i suptilnost razgovora uz kavu, tolerancija, razmjena iskustava itd.

Urbanu kulturu ne definiramo kao heterogenu cjelinu različitih, često isključivih supkultura, već kroz duh grada koji informira, prožima, uključuje i unaprjeđuje. To je naš urednički i autorski pristup.

FACEBOOK:
http://www.facebook.com/pages/wwwinzgnet/17250212855?v=wall

TWITTER:
http://twitter.com/inzg_tweet

MYSPACE:

http://www.myspace.com/inzg


Komentari

Komentari i ocjene
Prosječna ocjena: -

Trenutno nema komentara.

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli ocjenjivati i komentirati izdanja časopisa!