mojmag.com

INZG

Datum izdanja 1.3.2011. - broj 18 (ožujak 2011.)   Podijeli / šalji / spremi
Praćenje časopisa

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli pratiti ovaj časopis!Imate pitanje?

Ako imate pitanja u vezi ovog časopisa, pošaljite nam upit i mi ćemo se pobrinuti da od izdavača dobijete odgovor.


Podaci o časopisu

Dodatni podaci o časopisu Sljedeće izdanje: 1.11.2011.
Izlazi: jednom mjesečno
Cijena: 0,00 kn

O izdanju:

SADRŽAJ
 
08 UVODNA TEMATIKA - Proslava ženskog

10 FISKULTURA - Intervju:Ana Jelušić

19 KAMERA OD TURA - 7. po redu Zagreb Dox

26 MODNI MASLAČAK - Nakit Val’Iv

30 KNJIŽEVNI (ARHE)TIP - Tjedan dobre knjige

32 KULTURNI SENZUALIST - Predsjednički seks simboli

40 DEŽURNO UHO - Vratiti loptu u Prag

49 KALENDAR - Maškare, poklad ili kako vam drago

RIJEČ UREDNIKA
Uskoro će ono što smo nekad manjeviše svi zvali Osmi mart, no kako god taj dan zvali sasvim je pošteno da žene imaju svoj dan - pa i više njih. Nećemo se, dakle, previše opterećivati obilježavanjem povijesnim pozadinama ovoga ili onoga pokreta, već ćemo se konkretnije baciti na ono što se događa - in medias res, rekli bi stari Latini. Tako smo mi odlučili ovaj mjesec malo protresti vreću i pružiti vam uvid u djelatnost i planove jedne heterogene grupe žena - od skijašica i književnica do redateljica dokumentarnih filmova  i dizajnerica nekita - ipak sami sebe doživljavamo kao magazin u kulturi, pa čak i kao kulturnan magazin. Upravo se i pokladne svečanosti zahuktavaju, što i nije loše ako uzmemo u obzir da sve veći broj “ozbiljnih igrača” završava po raznim zatvorima i informativnim razgovorima; naime, barem u ovom dijelu godine, skrivanje iza raznih maski i maskerada opće je prihvatljiva rabota. Samo navijamo da naši lideri još dodatno malo ne “polude”, te se okuraže organizirati tradicionalni “masque” (nešto za čime je englesko plemstvo stoljećima ludovalo, i što je uključivalo izgradnju umjetnih jezera, barki itd. - u interijeru), to jest basnoslovno skupe igre za privilegirane kaste koje su vazda imale potrebu ispod šminke skrivati (od drugih, a i od sebe samih) izranjavana lica naprednih sifilitičara.Šalu na stranu, mjesec koji nas čeka nije loš. Cijeli niz festivala i fešti, a ima i sajmova. A još da zatopli - kamo sreće. Hoće.
 
Gdje kupiti: INZG besplatni zagrebački mini magazin će se distribuirati u nakladi od 70 000 primjeraka na cca. 300 stalnih lokacija u gradu (kulturne ustanove, fakulteti, studentski centri, benzinske postaje, kafići, klubovi...) kao i na velikom broju događanja koje INZG organizira ili pokriva kao medijski sponzor.
Web: www.inzg.net

O časopisu:

Mediji, posebice oni tiskani, moraju na neki način odražavati i savjest društva, što će reći da moraju imati i obrazovnu funkciju. Svjesni te činjenice, B2C medijima trudimo se plasirati pozitivne i poticajne informacije korisnog sadržaja kako bismo čitatelje potakli da aktivnije sudjeluju u kulturnom i intelektualnom životu sredina u kojima žive, te kako bismo osvjestili njihovu važnost kao pojedinaca u zajednici.
Drugim riječima, izdavanjem B2C multimedijskih sadržaja kulturno-obrazovno-zabavnog karaktera stvaramo pretpostavke za obogaćenje kulturnog života i kulture uopće, a kultura nije samo ono što se odvija u kazalištu ili inim ustanovama, već i informiranost i suptilnost razgovora uz kavu, tolerancija, razmjena iskustava itd.

Urbanu kulturu ne definiramo kao heterogenu cjelinu različitih, često isključivih supkultura, već kroz duh grada koji informira, prožima, uključuje i unaprjeđuje. To je naš urednički i autorski pristup.

FACEBOOK:
http://www.facebook.com/pages/wwwinzgnet/17250212855?v=wall

TWITTER:
http://twitter.com/inzg_tweet

MYSPACE:

http://www.myspace.com/inzg


Komentari

Komentari i ocjene
Prosječna ocjena: -

Trenutno nema komentara.

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli ocjenjivati i komentirati izdanja časopisa!