mojmag.com

INZG

Datum izdanja 1.4.2011. - broj 19 (travanj 2011.)   Podijeli / šalji / spremi
Praćenje časopisa

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli pratiti ovaj časopis!Imate pitanje?

Ako imate pitanja u vezi ovog časopisa, pošaljite nam upit i mi ćemo se pobrinuti da od izdavača dobijete odgovor.


Podaci o časopisu

Dodatni podaci o časopisu Sljedeće izdanje: 1.11.2011.
Izlazi: jednom mjesečno
Cijena: 0,00 kn

O izdanju:

Sadržaj

08 UVODNA TEMATIKA

Zeleni broj

10 EDITORIJAL

Mitske biljke

16 KAMERA OD TURA

Zeleni dokumentarci

22 DEŽURNO UHO

Zelenilo u glazbi

26 AKTUALNO

Poticaji za zelene projekte

30 ZDRAVLJE

Može li se svladati alergija?

34 KULTURNI SENZUALIST

Iscrpan đir po Indiji

42 KNJIŽEVNI (ARHE)TIP

B. Perić - “Ogledalo u ekstazi”

46 FISKULTURA

Hommage Profesoru

51 KALENDAR

Buđenje!!!

Zeleni broj

Što reći. Veselimo se eto proljepšanju vremena i proljetnimtonovima, a donekle, moram priznati, i Gaddafijevoj nevolji, koliko god ondiktatorski, autoritativno i smiono nastupao suočen s NATO eskadrilama i, sve je izvjesnije, espadrilama.Međutim, na drugom kraju svijeta oni radišni, načelno simpatični i nerijetkoiznimno čudni Japanci proživljavaju kal-variju doslovno katakl izmičkihrazmjera.

 Vjerojatno sampomiješao uzrok i posljedicu. Kao i kod većine (bitnih) stvari u životu, neradi se o tome što ste „zaslužili“ ili „isprovocirali“, već koliko vas maziFortuna. Nas, usudio bih se reći, mazi. Puno toga imamo, no malo toga znamoutržiti; a za razliku od Japanaca, blagoslovljeni smo da možemo živjeti najednom ipak ne toliko trusnom i katastrofama sklonom području – ne pričam,naravno, o mentalitetu, već o fizičkoj geografiji. Možda je upravo zatotravanjski, “zeleni” broj ovog časopisa, za razliku od prošle godine, višeorijentiran na šire ekološke implikacije te okoliš u jednom generičkom smislu,a nimalo na uskršnje blagdane i sveopće buđenje koje isti u pravilu utvrđuju.Isto tako se nećemo baviti – a ovo ponavljam po tko zna koji put – onime štovećina normalnih ljudi naziva hrvatskom zbiljom, jer to bi značilo baviti sepolitikom, tugom, čemerom i paradoksom, što nije naš mandat. Želim vam, dakle,dobar provod tijekom mjeseca buđenja. I sretan Uskrs, naravno.

 
Gdje kupiti: INZG besplatni zagrebački mini magazin će se distribuirati u nakladi od 70 000 primjeraka na cca. 300 stalnih lokacija u gradu (kulturne ustanove, fakulteti, studentski centri, benzinske postaje, kafići, klubovi...) kao i na velikom broju događanja koje INZG organizira ili pokriva kao medijski sponzor.
Web: www.inzg.net

O časopisu:

Mediji, posebice oni tiskani, moraju na neki način odražavati i savjest društva, što će reći da moraju imati i obrazovnu funkciju. Svjesni te činjenice, B2C medijima trudimo se plasirati pozitivne i poticajne informacije korisnog sadržaja kako bismo čitatelje potakli da aktivnije sudjeluju u kulturnom i intelektualnom životu sredina u kojima žive, te kako bismo osvjestili njihovu važnost kao pojedinaca u zajednici.
Drugim riječima, izdavanjem B2C multimedijskih sadržaja kulturno-obrazovno-zabavnog karaktera stvaramo pretpostavke za obogaćenje kulturnog života i kulture uopće, a kultura nije samo ono što se odvija u kazalištu ili inim ustanovama, već i informiranost i suptilnost razgovora uz kavu, tolerancija, razmjena iskustava itd.

Urbanu kulturu ne definiramo kao heterogenu cjelinu različitih, često isključivih supkultura, već kroz duh grada koji informira, prožima, uključuje i unaprjeđuje. To je naš urednički i autorski pristup.

FACEBOOK:
http://www.facebook.com/pages/wwwinzgnet/17250212855?v=wall

TWITTER:
http://twitter.com/inzg_tweet

MYSPACE:

http://www.myspace.com/inzg


Komentari

Komentari i ocjene
Prosječna ocjena: -

Trenutno nema komentara.

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli ocjenjivati i komentirati izdanja časopisa!