mojmag.com

Praktični RIBOLOV

Datum izdanja 15.8.2009. - broj 17   Podijeli / šalji / spremi
Praćenje časopisa

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli pratiti ovaj časopis!Imate pitanje?

Ako imate pitanja u vezi ovog časopisa, pošaljite nam upit i mi ćemo se pobrinuti da od izdavača dobijete odgovor.


Podaci o časopisu

Dodatni podaci o časopisu Sljedeće izdanje: 15.09.2012
Izlazi: jednom mjesečno
Cijena: 25,00 kn

O izdanju:

SADRŽAJ

MORE

2 U klinču s orhanom - Petar Prkić, naš novi suradnik, vodi vas na avanturu od koje se i najiskusnijim podvodnim ribolovcima diže adrenalin.

12 Kako uloviti velikog pica - Pero Ugarković vas podsjeća da krajem kolovoza obali prilaze velike ženke pica te vas uči kako ih uloviti.

22 Biologija mora: Vlasulja - Jeste li znali da vas vlasulja može opeći dok se šuljate u potrazi za lovinom ali da je i ukusni specijalitet?

24 Ribolov u Crvenoj luci - Aleksandro Žmara vas vodi na jednu zanimljivu lokaciju i u detalje opisuje lov fratra i orade sa obale.

28 Ribolov zubaca panulom - Marin Hlobik vam prenosi svoja iskustva u panulanju ovog najpoželjnijeg morskog predatora.

32 Ribolov lice sa obale - Na mnogim mjestima na Jadranu čak i vrlo velike lice prilaze obali, Marin vam je napisao kako ih prevariti.

RIJEKE I JEZERA

Ribolov linjaka na Sabljacima - Linjak
– zlatna sjenka iz trave, nigdje nije laka lovina a ponekad stvarno zna izluditi. Donosimo vam priču kako ih se uspješno može loviti.

40 Prezentacija lovi mrenu - Mrena - najžešći borac i najpoželjniji protivnik. No bez prave prezentacije ostat ćete bez griza.

45 Vrijeme lepice - Gliste, pijavice, rovci, žive ribe, domaći sapun…  Sve to lovi soma ali sa kuglom zamiješane lepice u džepu ste gospodin – koji lovi somove.

47 Ribički ulovi - Vaši ulovi svakodnevno nam stižu u redakciju – još kad bi i fotke bile bolje…

50 Sedam samuraja - Mrva se ovaj put pozabavio sa sedam japanskih varalica bez kojih nijedan špiner koji drži do sebe ne bi smio… Kam? Ma nikam!

56 Štuka na +40 - Nije joj vrijeme ali ona ipak grize. Pročitajte što, kako i najvažnije - gdje?

62 Ribolov u lomu - Uloviti kapitalnog šarana nikada nije bilo lako. No izvući ga iz potopljene šume još je kompliciranije. Naši će vam savjeti sigurno pomoći. Marko Pavić vam na jednostavan i lako razumljiv način objašnjava kako bez mnogo kompliciranja i sa malo truda (ali bez love) na udicu dobiti savski torpedo.

70 Osnove šaranskog ribolova (prvi dio) - Nije lako biti početnik – od ovoga broja pokrećemo školu šaranskog ribolova u kojoj ćemo vas u detalje naučiti što i kako treba uraditi da biste bili uspješni.

76 Mini muhama na makro ribe - Ljeto je i vode je sve manje, voda je bistra, a pastrve i lipljani su oprezni. No dobra imitacija, vođena na tankom najlonu, ipak će ih prevariti.

KUDA NA RIBOLOV?

Ovaj mjesec vas vodimo:

- Rijeka Una kod Kuljana

- Ivanec: “Poleg jedne velke gore”

- Rijeka Mrežnica kod Generalskog stola

- More: Otok Vis - 1. dio

- Safari u vulkanskom trokutu - otok Jabuka

PRIBOR I OPREMA

16 Mimikrija podvodnog ribolovca  - Maskirna odijela za podvodni ribolov su sve popularnija. No pitanje je da li će vam ta investicija stvarno donijeti bolji ulov? Ili ribe ne vide razliku?

20 Disalica - Iako ju možda ni ne primjećujete, disalica je jedna od najvažnijih dijelova opreme podvodnog ribolovca.

98 Male puške za veliki ulov - Donosimo pregled pušaka koje ćete trebati želite li se za vrijeme godišnjeg odmora posvetiti podvodnom ribolovu.

101 Testirali smo: U potrazi za idealnim - štap za bassa - Test štapova za ribolov bassa izgledao je jednostavan no Mrva, perfekcionist u ovoj disciplini, tražio je najbolje…

106 Iz ribičkih dućana - Pregled pribora i opreme koju nam naši oglašivači nude ovaj je put vrlo interesantan – i nama su neke stvari zapele za oko…
 
Gdje kupiti: Sva prodajna mjesta Tiska, Slobodne Dalmacije te svi dobri dućani

O časopisu:

Praktični RIBOLOV je jedini časopis koji će vam točno reći kako, gdje i kada ćete uloviti ribu. Praktični ribolov je mjesečnik za sportski ribolov na moru, rijekama i jezerima. U njemu ćete naći u detalje, opisane taktike, tehnike te mjesta na kojima se love ribe.


Komentari

Komentari i ocjene
Prosječna ocjena: -

Trenutno nema komentara.

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli ocjenjivati i komentirati izdanja časopisa!