mojmag.com

NATIONAL GEOGRAPHIC

Datum izdanja 1.8.2011. - broj 8 (kolovoz 2011.)   Podijeli / šalji / spremi
Praćenje časopisa

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli pratiti ovaj časopis!Imate pitanje?

Ako imate pitanja u vezi ovog časopisa, pošaljite nam upit i mi ćemo se pobrinuti da od izdavača dobijete odgovor.


Podaci o časopisu

Dodatni podaci o časopisu Sljedeće izdanje: 1.9.2011.
Izlazi: jednom mjesečno
Cijena: 32,00 kn

O izdanju:

Dolaze li ljudoliki roboti?
Tajanstveni Dogoni
Fosili hominina u Južnoj Africi
Mjanmar izmedu tame i svjetla
Nesputani indijski majmuni
 
Gdje kupiti: Kiosci
Narudžbe i pretplate: shop.adriamedia.hr
Web: www.adriamedia.hr/izdanja/2/19

O časopisu:

Što je National Geographic i komu je namijenjen?
National Geographic (NG) namijenjen je ljubiteljima prirode, povijesti, zemljopisa, ljudima koji žele učiti i proširiti svoje spoznajne vidike, upoznati daleke i nepoznate krajeve i običaje, ali i svoj zavičaj, uroniti u tajne majke Zemlje, čitateljima koji se ne zadovoljavaju šturim dnevnopolitičkim izvješćima, nego od života, okoline i okoliša žele mnogo više.

Valja reći da NG nije časopis namijenjen samo visokoobrazovanim stručnjacima nego popularnoznanstveni magazin koji svakodnevnim, razumljivim, pristupačnim jezikom, uz obilje nenadmašnih fotografija, koje su njegov zaštitni znak, pripovijeda priče o svijetu koji nas okružuje.

Dvije su skupine čitatelja NGM-a. Prvu čini učeničko-studentska populacija, od sedmog razreda osnovne škole pa do diplomskih godina, kojoj je taj magazin čak i udžbeničko štivo jer ga profesori nerijetko rabe u nastavi. Drugu skupinu podjednako čine pripadnici obaju spolova, u pravilu obrazovane i situirane osobe širokog spektra zanimanja, osobe koje žele proširiti stečena znanja, naučiti nešto novo i biti u trendu.

Kako je nastao National Geographic Hrvatska?
Godine 1888. osnovana je u SAD-u udruga National Geographic Society, danas možda najveća neprofitna i znanstvena ustanova na svijetu, koja je odmah pokrenula i svoje glasilo - National Geographic Magazine (NGM). Časopis je ubrzo postao popularan i čitan diljem svijeta, a danas ga čita oko 50 milijuna čitatelja doslovce na svakom kontinentu. Prateći zahtjeve tržišta, NGM se počeo sve više otvarati svijetu, pa je 1995. godine iz tiska izašlo prvo izdanje magazina koje nije na engleskom jeziku. Krajem 2003. godine izašlo je jubilarno 25. neenglesko izdanje NGM-a – hrvatsko! Hrvatska je s gotovo 5000 pretplatnika bila rekorder pretplate na američko izdanje(u odnosu na broj stanovnika), pa je s oduševljenjem dočekana vijest da će se najčitaniji svjetski magazin napokon moći pročitati i na hrvatskom jeziku! NGH je munjevito osvojio hrvatske čitatelje, tako da u ovom trenutku ima nakladu oko 50.000 primjeraka, gotovo 12.000 pretplatnika i oko 150.000 čitatelja.


Koja područja obrađuje NGH?
Zemljopis, zoologija, botanika, ekologija, astronomija, povijest, arheologija, etnologija, antropologija, kemija, fizika, suvremene tehnologije, fotografija, putovanja, fenomeni...


Komentari

Komentari i ocjene
Prosječna ocjena: 5,00

Trenutno nema komentara.

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli ocjenjivati i komentirati izdanja časopisa!