mojmag.com

FOTO NEKRETNINE

Datum izdanja 17.5.2010. - broj 60   Podijeli / šalji / spremi
Praćenje časopisa

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli pratiti ovaj časopis!Imate pitanje?

Ako imate pitanja u vezi ovog časopisa, pošaljite nam upit i mi ćemo se pobrinuti da od izdavača dobijete odgovor.


Podaci o časopisu

Dodatni podaci o časopisu Sljedeće izdanje: 20.9.2012.
Izlazi: jednom mjesečno
Cijena: 12,00 kn

O izdanju:

PRAVNI SAVJETI:
Porezi na promet nekretnina!

REDAKCIJA INFORMIRA:
Kako povećati šanse na tržištu?

ALESSI d.o.o.
Atraktivna novogradnja – Urbane vile u nizu

TEMA BROJA:
Dovoljno blizu, dovoljno daleko
IVER STAMBENO NASELJE


SAVJETI PROJEKTANTA:
Proljeće u spavaćoj sobi!


KAKO POVEĆATI  ŠANSE NA TRŽIŠTU?
Unatoč brojnim metodama koje se bave izračunavanjem unapređenja prodaje, teško je odgovoriti na ovo pitanje. Pravi odgovor leži negdje u moru brojnih elemenata, od lokacije do stanja na tržištu nekretnina. Prodaja prije svega ovisi o odnosu ponude i potražnje na pojedinoj lokaciji. S obzirom da je uža i šira lokacija najvažniji element za određivanje tržišne cijene nekretnine, ona je na prvom mjestu i od presudne važnosti za ishod prodaje svake nekretnine. Od posebne je važnosti i kvaliteta nekretnine i opći dojam o konkretnoj nekretnini i susjednim nekretninama. Briga o nekretnini, stanje održavanosti i kvaliteta cjeline, ponekad i uređenje okoliša važan su faktor za ishod prodaje. Urednost je na cijeni, uredna nekretnina brže se prodaje i postiže veću cijenu.
Sve napredne strategije prodaje temelje se na unapređenju i primjeni marketinških metoda. One pokušavaju povećati motiviranost prodavatelja i posrednika i usavršiti odnos prema kupcu. Većina nudi bolje šanse, veće zarade, velike dobiti, ali malo njih ulazi u bit posredovanja i trgovine nekretninama koja često zapinje već na prvom koraku, a to je odnos prodavatelja prema tržištu i njegovoj spremnosti da prihvati realnost tržišta i savjete stručnjaka. Kako s prodavateljem postaviti početnu cijenu nekretnine, po kojoj će se nekretnina pojaviti na tržištu, važan je trenutak u poslu. Nažalost brojni prodavatelji uporno sami postavljaju cijenu prema samo njima poznatim kriterijima. Nakon toga nekretnina ostaje dugo na tržištu i često dolazi¸„na loš glas“, pa je najbolje povući nekretninu neko vrijeme s tržišta. Odnos prodavatelja i posrednika prema kupcu od presudnog je značaja za uspješnu prodaju nekretnine. Naime, nerealnost prodavatelja koji svoje cijene formiraju prema životnim ciljevima i potrebama dovodi posrednike u posebno složenu situaciju. Oni moraju  radi toga zajedno s prodavateljem, oprezno i argumentirano postaviti početnu cijenu nekretnine.
Nekretnine  koje nemaju čistu vlasničku dokumentaciju  imaju slabe šanse na tržištu. One mogu privući samo špekulante i one koji računaju na nisku cijenu i brzu zaradu. Dobro poznavanje stanja na tržištu, lokalnih prilika i regionalne ekonomije može unaprijediti prodaju. Danas presuđuju poslovne veze, osobna poznanstva i dobar odnos posrednika prema potencijalnim kupcima i investitorima. Stvoriti gomilu novaca cilj je svake teorije, ali ta gomila novaca ima svoju cijenu, naime sve realne ekonomije baziraju se na zdravim ekonomskim pokazateljima i nema brze zarade. Kako sročiti oglas, kako postaviti nekretninu na web-site, kako se visoko pozicionirati na poznatim internetskim tražilicama, sve su aktualnija pitanja. No, pitanje je i  kako sve te  troškove uredno servisirati. Klasična glasila, tipa novinskih oglasa i letaka, sve više gube na značaju. Internet komunikacija postaje primarna i sve važnija u prometu nekretnina, barem što se tiče prvih kontakata i informacija.
 Nije rijetkost da se na tržištu nekretnina umanjuje značaj  kupca, a veličaju vrijednosti koje nisu bitne za prodaju, ne razmišljajući pri tome da je kupčevo „da“ najvažnije. Zaključenje ugovora o prodaji usko je povezano s odlukom kupca da određenu nekretninu kupi. Ukoliko posrednik ima saznanja o platežnim mogućnostima kupca, on može bitno utjecati na zaključenje ugovora o prodaji. Način plaćanja kupoprodajne cijene od posebnog je značaja za zaključenje kupoprodajnog ugovora. Svakako da  je plaćanje „odmah“ u prednosti pred plaćanjem iz kredita.  Važni su i ustupci jedne i druge strane koji mogu dovesti do bržeg zaključenja ugovora o prodaji. Često se radi i o malim stvarima koje mogu povećati motivaciju kupca, npr. uredna planska dokumentacija ili mogućnosti uređenja i proširenja.
Jedan prodavatelj na jednog posrednika, prirodan je odnos koji bi u budućnosti trebao prevladati odnos „deset posrednika na jednoga prodavatelja“. Važno je svakako istaknuti da bi se cjelokupan posao prometa nekretninama morao povjeriti ovlaštenim posrednicima. U tom slučaju, provizije bi mogle biti i niže, jer bi se povećanjem obujma poslovanja stvorili uvjeti za sigurnije i brže trgovanje nekretninama.
Uska suradnja prodavatelja i posrednika, zajednički nastup na tržištu,  ujednačenost i istinitost podataka o nekretnini i način prezentiranja nekretnine kupcima i investitorima od velikog su značaja za uspješnu prodaju.
Postoje nekretnine i lokacije koje su na stalnoj meti kupaca,  bez obzira na visoke cijene koje se za njih traže.
Ivan Polić, Berlin nekretnine, Rijeka
 
Web: www.foto-nekretnine.hr/

O časopisu:

Tvrtka Emiko d.o.o. počela je s djelovanjem u 3. mjesecu 2005. godine kada se javila ideja o osnivanju časopisa o nekretninama pošto u to doba nije postojao niti jedan oglasnik o nekretninama na cijelom području Republike Hrvatske. Oglasnik je sastavljen od poglavlja:

1. poglavlje obuhvaća agencije za nekretnine iz Zagrebačke regije + investitori koji grade na području grada Zagreba.
2. poglavlje obuhvaća agencije za nekretnine te građevinske tvrke sa područja Karlovca, Like, Goskog kotara, Petrinje, Slavonije...
3. poglavlje obuhvaća agencije za nekretnine i investitore koji grade na području Rijeke i Kvarnera.
4. poglavlje obuhvaća agencije za nekretnine i investitore koji grade na području Istarske županije.
5. poglavlje obuhvaća agencije za nekretnine i investitore koji grade na području Dalmacije, Dubrovnika i otocima.
6. poglavlje obuhvaća besplatne oglase koje koriste čitatelji (fizičke) osobe koje kupuju i prodaju svoju nekretninu.
7. poglavlje obuhvaća rubriku gradnja i premanje u kojem su tvrtke raspodjeljene po segmentima odnosno proizvodno prodajnom asortimanu

Rastom časopisa proširio se i krug djelovanja časopisa pa danas FOTO NEKRENTINE oglasnik u tiskanom izdanju izlazi na podrucju Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Austrije te se neće zaustaviti samo na ovim područjima.


Komentari

Komentari i ocjene
Prosječna ocjena: 5,00

Trenutno nema komentara.

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli ocjenjivati i komentirati izdanja časopisa!