mojmag.com

GAMEPLAY

Datum izdanja 15.1.2011. - broj 98   Podijeli / šalji / spremi
Praćenje časopisa

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli pratiti ovaj časopis!Imate pitanje?

Ako imate pitanja u vezi ovog časopisa, pošaljite nam upit i mi ćemo se pobrinuti da od izdavača dobijete odgovor.


Podaci o časopisu

Dodatni podaci o časopisu Sljedeće izdanje: 15.3.2011.
Izlazi: jednom mjesečno
Cijena: 20,00 kn

O izdanju:

SADRŽAJ

PREMIJERA
 • Tomb Raider
SPECIJAL
 • Killzone 3
TEME
 • Uncharted 3: Drake's Deception
 • Guild Wars 2
 • Igre 2011.
FOCUS
 • Test Drive Unlimited 2
 • Dragon Age II
 • Child of Eden
RECENZIJE
 • LittleBigPlanet 2
 • Battlefield: Bad Company 2 - Vietnam
 • Two Worlds II
 • Rock Band 3
 • Tron Evolution
 • Back to the Future: The Game
 • echochrome ii
 • Golden Sun: Dark Dawn
 • Splatterhouse
 • Infinity Blade
 • Game Party: In Motion
 • Sports Island Freedom
 • Dead Nation
 • MotionSports
 • Fighters Uncaged
 • Mario vs. Donkey Kong: Mini-Land Mayhem
DRAKEOVA NAJVEĆA AVANTURA
Početak je 2011. godine i vrijeme je za premijerno prikazivanje novog nastavka Uncharteda, točno dvije godine nakon što smo prvi put vidjeli Uncharted 2: Among Thieves, ili točno četiri godine nakon prikazivanja prvog Uncharteda: Drake’s Fortunea. Autori igre iz poznatog studija Naughty Dog ne skrivaju kako je jedan od važnijih postulata njihova poslovanja pravovremena izrada igara. Drugo važno pravilo je prenijeti priču, emocije i uzbuđenje igraču na interaktivan način ne dopuštajući mu da ispusti kontroler iz ruku, dok s druge strane paze da ne pretjeraju s previše neprekidnih epic momenata koji bi bili kontraproduktivni i učinili to da igrač više ne mari ni za priču ni za njezine glavne protagoniste.
Da su uspjeli u svojim željama govore u prilog mnogobrojne nagrade za obje igre Uncharted, posebice za Among Thieves koji smo i mi rado etiketirali najboljom igrom 2009. godine. Mnogi dizajneri igara već godinama govore kako žele da njihove igre pružaju doživljaj igranja interaktivnog filma, no tek su rijetke to i postigle a Uncharted je na vrhu te liste. Naughtydogovci priznaju kako vole akcijske avanture i kako ne vole eksperimentirati izvan jasnih kontura žanra, no da će podrediti punu pažnju svim aspektima razvoja koje smatraju važnim u konačnom cilju – izradi igara onakvima kakve ih i oni sami vole. Pri tome će iskoristiti svoj nadasve poznati interni R&D the ICE Team, koji konstantno proučava i unaprjeđuje alate koje koristi SCE, zatim Epic u pokretaču Unreal i mnoge druge. Sve kako bi ostvarili tehnički vrlo zahtjevne ciljeve i postavili standarde svakim novim Unchartedom koji je od 2007. pa do danas izrastao u najveći akcijski serijal na PlayStationu 3. Uncharted 3: Drake’s Deception tako već sada, nešto manje od godinu dana prije izlaska, izgleda bolje i naprednije od iznimno hvaljenog Uncharteda 2, s velikim izgledima da postane najbolji promotor stereoskopskog 3D prikaza. To i nije teško zamisliti već danas gledajući prikazani demo sa svim scenama u kojima se i te kako vodilo računa o dubini i prostornosti, realističnoj i dinamičnoj vatri s pepelom u zraku, izvrsnim animacijama prikazanim iz kuta pomno postavljene kamere koja naglašava dramaturgiju interaktivne scene u kojoj se Drake nadvikuje sa Sullyjem dok traže jedini mogući izlaz iz zapaljenog starog dvorca… Ako smo 2007. za Uncharted govorili kako dolazi iz ruku dokazanog studija, onda danas, nakon što je serijal postao poznat širokim masama igrača, možemo samo ustvrditi kako točno znamo što očekivati od novog nastavka – iznimno zabavnu igru u kojoj se ni trenutka nećemo zamarati filozofskim pitanjima što je dobro a što nije za razvoj žanra i igara općenito – jednostavno ćemo se prepustiti i uživati u vjerujemo još jednoj nezaboravnoj avanturi Drakea, Sullyja i tko zna kojih starih i novih likova koje jedva čekamo upoznati.
Dario Zrno, glavni urednik
 
S njima ćemo guštati ovu godinu
IGRE 2011.
Svaki novi početak donosi i nove planove a naši planovi za ovu godinu definitivno uključuju i mnoge igre koje smo rado grupirali u temu kako bismo joj se redovito vraćali tijekom cijele godine. U međuvremenu očekujemo i poneko iznenađenje u vidu ultratajnovitog projekta - ili čak izlazak neke nove platforme. Takva iznenađenja svi vole, zar ne?
Godina je ovo koja će definitivno afirmirati igranje s 3D prikazom nakon što početkom proljeća na tržište stigne Nintendova nova prijenosna konzola 3DS. Na velikim ekranima 3D će još uvijek biti rezerviran za premali broj igrača jer nam se ne čini izglednim nagli rast prodaje 3D kompatibilnih televizora u vrijeme najava televizora koji ne koriste specijalne naočale za 3D prikaz. Očekujemo mnoštvo šaljivih igara za Kinect i PS Move, no nadamo se i barem tucetu naslova koji će kontrole pokretom na Xboxu 360 i PlayStationu 3 učiniti iznimno poželjnima i među iskusnijim igračima koji su se navikli na klasične kontrolere i tipkovnice. Apple se sve češće spominje i u gaming svijetu s igrama za iOS uređaje gdje se iPad i iPhone nameću kao zanimljiva rješenja za neke specifične žanrove. Tome u prilog ide i rad na specijaliziranim pokretačima za iOS platforme dvaju poznatih razvojnih studija Epica i id Softwarea. Ništa se ne prepušta slučaju, a pogotovo ne mogućnost proširenja ogromnog tržišta koje sve više  postaje zanimljivo mainstreamu a ne samo “geekovima” koji sjede uz računalo po cijele dane. U svakom slučaju očekuje nas vrlo zanimljiva godina u kojoj ćemo zaigrati mnoštvo nastavaka već etabliranih serijala u kojima ćemo vidjeti svu snagu sad već usavršenih razvojnih alata, a dočekat ćemo i barem jednu novu igraću platformu s kojom ćemo upoznati novu generaciju igara sa, sigurni smo, nekim novim idejama i dizajnima
 
Web: www.gameplay.hr

O časopisu:

U nešto više od tri godine, poziciju najčitanijeg domaćeg gaming magazina zauzeli smo vrlo jednostavno: pratimo svjetske trendove, čitateljima prvi omogućavamo izravan i detaljan uvid u interaktivnu zabavu budućnosti, uvijek donosimo mnoštvo atraktivnih tema, ne zaboravljemo na ekskluzivne premijere konzola i igara, preglede novih tehnologija, prikaze najvećih hitova i, naravno, ostale multimedijalne sadržaje. Gameplay je specijalizirani časopis za rastuću naciju igrača videoigara u Hrvatskoj - naša se naklada ne spušta ispod 20.000 primjeraka – ali i za sve one koji žive nove trendove, tehnologiju i urbani lifestyle.


Komentari

Komentari i ocjene
Prosječna ocjena: -

Trenutno nema komentara.

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli ocjenjivati i komentirati izdanja časopisa!